Muzikale moed….

De lucht is blauw, het wordt al iets warmer, overal zie je lentebloemen en ’s morgens word je wakker van het geluid van zingende vogels. Uit de wind en in de zon drink ik mijn kopje koffie, heerlijk de zon op mijn gezicht, ogen dicht, wat voelt dat weer lekker.  

Toch is het een vreemde werkelijkheid, want laten we eerlijk zijn, hoe anders is onze wereld geworden nu we middenin de Corona crisis zitten? Iedereen past zijn leven aan, we blijven zoveel mogelijk thuis, dragen een warm hart toe aan de hardwerkende mensen in de zorg, onderwijs en de supermarkten, mensen in vitale beroepen, thuiswerkende ouders, die en passant hun kinderen leren hoe je een staartdeling maakt. We maken ons zorgen over hoe het toch wel niet verder met, en hoelang gaat dit allemaal duren, kan ik nog wel mijn bejaarde vader of moeder bezoeken en mag ik ze dan knuffelen? Zo kan ik nog wel even doorgaan, iedereen noemen gaat niet, maar iemand in het bijzonder dan weer wel en dat is onze muzikaal leider Frauke Langbein!

Op onze website hebt u vast al eens gelezen over haar ongekende enthousiasme en zie hier, te midden van de corona, leeft Frauke zich uit in online repetities. Ze is er druk mee en slaagt er in ons te laten lachen en zingen voor onze laptops, zittend in onze huiskamers, keukens en een enkeling op zolder. Soms brengt het wat ergernis met zich mee: het wifisignaal is niet goed, je bent aan het goochelen met beeld en geluid. Vaak is het grappig, dan loopt er een kat door het beeld, oefen je coronaproof met zijn tweeën of krijg je de slappe lach om zoveel ongekunsteldheid van jezelf. 

Het nieuwste project van Frauke is een uitdaging, de opdracht luidt: oefen de eerste dertig maten van dit nieuwe nummer en als je het onder de knie hebt, dan zing je het in en stuur je het door naar Frauke! Dat wordt spannend, jezelf terug horen en hopen dat je het goed doet, middels knip-en plakwerk maakt onze Frauke er dan één geheel van. Vraag me niet hoe, maar zij gaat het voor elkaar krijgen. Ook wij steken er weer wat van op, we oefenen stug door en hopen dat we over een tijd de draad van de wekelijkse repetities gewoon weer kunnen oppakken. Voorlopig is het niet anders dan elkaar online te ontmoeten,  fijn om elkaar weer even te zien en om te horen hoe het gaat.

Wij houden er met elkaar in ieder geval de muzikale moed in en maken van de nood (noot) een deugd!

Blijf gezond!!

Francien

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .