Dirigent Frauke Langbein

Net even iets anders, kleine minieme tempo veranderingen in de melodie, ritme of in de presentatie van een muziekstuk. Altijd op zoek naar iets extra’s in de muziek. Juist de uitdaging om iets ‘eigens’ in de muziek te leggen door eigen interpretatie of door minimale veranderingen. Dat omschrijft het beste mijn werkwijze als muzikant en dirigent.

Ik ben geboren en getogen in Hamburg en kom uit een muziekfamilie. Mijn muzikale opleiding heb ik genoten in Hamburg, ging daarna naar Wenen om verder te studeren. In Wenen heb ik gewerkt als uitvoerend musicus en muziektherapeute. Sinds 1992 woon ik in Nederland en werk in Almelo onder meer als muziekdocente, docente educatie en ontwikkeling bij de Kaliber kunstenschool en sta als dirigent voor diverse koren. Sinds mei 2013 ben ik gestart met een Vocalgroup waarbij ik ook zelf regelmatig mee zing: Resetm2m Vocalgroup. Het begon als een enthousiaste groep met 7 dames, maar is nu inmiddels uitgegroeid tot 10. En juist dat enthousiasme is mijn persoonlijke drijfveer voor mijn werkwijze in de muziek. In afgelopen jaren heb ik veel arrangementen geschreven voor diverse bezettingen.

Mijn passie: Muziek met hart en ziel ten gehore brengen. Ontwikkeling in klank en vertolking en muzikale uitdagingen niet uit de weg gaan!