Nieuw zangseizoen voor Reset!!

Het is zover, we mogen weer, we kunnen weer en we willen weer!

Heerlijk echt samen zingen, wat hebben we het gemist! Missen, het ontbreken voelen. Iedereen kan erover meepraten, het waren vreemde maanden, een vreemde zomer, vakanties werden geannuleerd, bezoeken werden afgezegd, afstand houden was het devies. Niet altijd even makkelijk, maar er zat niets anders op. Corona, wat heeft het ons gebracht? Een heleboel vragen, ook wat antwoorden, maar ook hebben we van alles ontdekt…Hoe waardevol het is om samen te zijn, hoe belangrijk om voor elkaar te zorgen, hoe bijzonder dat de natuur zijn gang gewoon gaat en hoeveel creativiteit er op jouw eigen manier in je zit en ook hoe je kunt verlangen naar wat er was en wat er hopelijk ook gauw (ooit) weer terugkomt. 

Wat kan de tijd lang duren als je op iets wacht…

Voor Reset zit het wachten erop, sinds vorige week donderdag mogen we weer zingen, je leest het goed, we zijn zo blij! Tuurlijk houden we anderhalve meter afstand van elkaar, staan we in zigzag en nemen we ons spatscherm mee, maar we zingen weer samen en dan is de afstand weg, zelfs op anderhalve meter. En eerlijk?

Zingen maakt gelukkig!

Francien Korte

Geplaatst in Uncategorized

Donderdag 11 juni 2020 live….YESSSSS

Op een prachtige locatie ( met dank aan Anne en Steffan) hadden we onze gezellige avond gepland. Want binnenkort gaan er weer zangeressen op vakantie en zou de groep niet compleet zijn.

Het werd tijd om elkaar weer eens in het echt te zien en te spreken, face to face. Natuurlijk met een hapje en een drankje, op gepaste afstand maar met een knipoog……..zie foto collage.

Wat hebben we gelachen, het was weer gezellig als vanouds. Helaas zonder zingen maar wel met ritmes klappen.

Wie weet kan het zingen binnenkort weer echt……..Dreamer, you’re nothing but a dreamer…… dat lied uit ons repertoire komt nu goed van pas.

Geplaatst in Uncategorized

Muzikale moed….

De lucht is blauw, het wordt al iets warmer, overal zie je lentebloemen en ’s morgens word je wakker van het geluid van zingende vogels. Uit de wind en in de zon drink ik mijn kopje koffie, heerlijk de zon op mijn gezicht, ogen dicht, wat voelt dat weer lekker.  

Toch is het een vreemde werkelijkheid, want laten we eerlijk zijn, hoe anders is onze wereld geworden nu we middenin de Corona crisis zitten? Iedereen past zijn leven aan, we blijven zoveel mogelijk thuis, dragen een warm hart toe aan de hardwerkende mensen in de zorg, onderwijs en de supermarkten, mensen in vitale beroepen, thuiswerkende ouders, die en passant hun kinderen leren hoe je een staartdeling maakt. We maken ons zorgen over hoe het toch wel niet verder met, en hoelang gaat dit allemaal duren, kan ik nog wel mijn bejaarde vader of moeder bezoeken en mag ik ze dan knuffelen? Zo kan ik nog wel even doorgaan, iedereen noemen gaat niet, maar iemand in het bijzonder dan weer wel en dat is onze muzikaal leider Frauke Langbein!

Op onze website hebt u vast al eens gelezen over haar ongekende enthousiasme en zie hier, te midden van de corona, leeft Frauke zich uit in online repetities. Ze is er druk mee en slaagt er in ons te laten lachen en zingen voor onze laptops, zittend in onze huiskamers, keukens en een enkeling op zolder. Soms brengt het wat ergernis met zich mee: het wifisignaal is niet goed, je bent aan het goochelen met beeld en geluid. Vaak is het grappig, dan loopt er een kat door het beeld, oefen je coronaproof met zijn tweeën of krijg je de slappe lach om zoveel ongekunsteldheid van jezelf. 

Het nieuwste project van Frauke is een uitdaging, de opdracht luidt: oefen de eerste dertig maten van dit nieuwe nummer en als je het onder de knie hebt, dan zing je het in en stuur je het door naar Frauke! Dat wordt spannend, jezelf terug horen en hopen dat je het goed doet, middels knip-en plakwerk maakt onze Frauke er dan één geheel van. Vraag me niet hoe, maar zij gaat het voor elkaar krijgen. Ook wij steken er weer wat van op, we oefenen stug door en hopen dat we over een tijd de draad van de wekelijkse repetities gewoon weer kunnen oppakken. Voorlopig is het niet anders dan elkaar online te ontmoeten,  fijn om elkaar weer even te zien en om te horen hoe het gaat.

Wij houden er met elkaar in ieder geval de muzikale moed in en maken van de nood (noot) een deugd!

Blijf gezond!!

Francien

Geplaatst in Uncategorized

Nieuwjaarsconcert 1 februari 2020.

Het is zaterdag 1 februari 2020, goed zes uur ’s avonds en de zangeressen van Reset druppelen één voor één binnen bij de Schelf om te zingen bij en met de mannen van de Oostvaarders.

In de zaal is al een decor opgebouwd en stoelen zijn klaar gezet voor de bezoekers. Hoeveel stoelen zouden het zijn? En zijn die straks allemaal bezet? We gaan het zien en meemaken. Er is een ruimte waar we even kunnen inzingen en de laatste dingetjes nog bespreken. Iedereen heeft er zin in.

Dan gaan we naar de zaal, die intussen toch echt goed gevuld is, en we gaan zitten om te luisteren naar wat de gastheren het publiek brengen.

Het contrast kan bijna niet groter: een grote groep mannen (wat een volume) en begeleiding van accordeonisten, gitaristen en een heuse drummer! Onze Frauke speelt mee op de vleugel. De muziek spreekt de toeschouwers aan en de mannen hebben zoveel plezier.

En dan mogen wij, Reset, een groep van zo’n tien vrouwen. We beginnen met een nieuw nummer, altijd een beetje spannend als je dat voor het eerst voor publiek zingt, maar aan het applaus te horen is publiek enthousiast en dat geeft ons een héérlijk gevoel. Eén van de volgende nummers is Bohemian Rapsody en het is muisstil in de zaal. Als we elkaar aankijken kunnen we alleen maar lachen en heel erg trots zijn. We genieten, de tijd vliegt om.

Dan zijn de mannen er weer, we zingen enkele nummers samen en dan zit het er voor ons op. De Oostvaarders zingen nog door. Als het zingen echt voorbij is, is er voor iedereen nog en hapje een drankje, er kan gedanst worden op live-muziek en er is een verloting! 

Wat hebben we een geweldige avond gehad. Oostvaarders bedankt!

Francien Korte.

Geplaatst in Uncategorized

Het nieuwe jaar, 2020, de kop is er weer af!


In januari pakken we allemaal de draad van het gewone leven
weer op en doen we verwoede pogingen om onze voornemens
dit jaar toch écht waar te maken. We willen gezonder eten,
vaker naar de sportschool, we doen ‘dry january’ , maar wat
willen we eigenlijk?
Wij, de vrouwen van Reset, weten in ieder geval wat we graag
willen: plezier hebben met zingen en met elkaar, enthousiast
zijn over het repertoire en nieuwe stukken leren! Wat we ook
graag willen is anderen laten meegenieten van ons plezier in
muziek!

En nu hebben de vrouwen van Reset het geluk, dat Shantykoor “De Oostvaarders” hen heeft uitgenodigd om te komen zingen als pauze act van het nieuwjaarsconcert van De Oostvaarders. Als dat niet leuk is!! We hebben mooie nummers uitgekozen en hebben er heel veel zin in. Natuurlijk verheugen wij ons er op om ook eens een heel andere tak van sport te gaan beluisteren.

Natuurlijk is iedereen van harte welkom.

P.s.: hebt u de aankondigingsposter al gezien elders op onze website gezien?


Geplaatst in Uncategorized
Afbeelding | Geplaatst op door

Kerst en het jaar 2020.

Repetities met kerstliederen, rondom de vleugel heerlijk repeteren. Echt genieten. Met optredens in het vooruitzicht zoals de Doelen kerstmarkt, het Kerstkoren Festival en kerst bij Nielz hebben we leuke vlotte maar ook bijzondere stukken ingestudeerd zoals Star Carol van John Rutter en Mid-Winter van Bob Chilcott. Maar ook Feliz Navidad en Santa’s Choir mogen niet ontbreken. Het kan nu allemaal weer in de kast voor het volgend jaar.

laatste 3e helft van 2019.

De laatste repetitie en vooral de laatste 3e helft waren bijzonder met een kerstsokken contest en prijzen voor iedereen, heerlijke hapjes en drankjes. Wat was het gezellig en wat hebben we gelachen en genoten. De vreemdste creaties kwamen boven tafel……Maar we moeten nog presteren!!

kerstkoren festival

Zaterdag 21 december het Kerstkoren festival, het was gezellig druk in het centrum en we hebben genoten van ons optreden en ook van de andere koren, wat een diversiteit. Het was gezellig in het theaterhotel waar we nog een glühwein gedronken hebben met elkaar. We konden met een fijn gevoel naar huis. De vele complimenten over de mooie klank en ons repertoire namen we mee.

Zondag 22 december ons optreden bij Nielz. Altijd leuk om er te zijn. Heerlijk gezongen en nadien nog even een gezellige nazit. De vakantie kan beginnen. MAAR…..het eerste optreden zal op 1 februari zijn op uitnodiging van de Oostvaarders. We hebben er al zin in.

9 Januari 2020 starten we een nieuw repetitiejaar. Heb jij nu belangstelling om bij ResetM2M te gaan zingen? We zijn nog op zoek naar een lage alt en een hoge sopraan.

Verder willen wij al onze sponsoren bedanken voor hun financiële steun in 2019, onze vrienden, familie en trouwe fans bedanken en uiteraard wensen we iedereen hele fijne kerstdagen toe en een prachtig 2020!!

Tot in 2020!!

Geplaatst in Uncategorized

Goeie vraag……

Of er iemand is die zich geroepen voelt een stukje te schrijven voor op de website van Reset? Het is een hele leuke vraag eigenlijk, dus waarom niet?, dacht ik….En nu stel ik mezelf de vraag wat er allemaal in dat stukje zou mogen(of moeten?) staan. Terwijl ik achter de laptop zit en naar buiten kijk en zie hoe de zon weer tevoorschijn komt en de lucht steeds blauwer wordt, merk ik dat mijn gedachten sneller gaan dan mijn vingers kunnen typen.

Reset is een heel erg leuk deel van mijn leven: het brengt me muziek, het gevoel van samen iets moois neerzetten, geïnspireerd raken door onze creatieve muzikaal leider Frauke Langbein, kennismaken met nieuwe nummers, stemontwikkeling en heel erg veel lol, trots op mooie zang en samenklank. Het maakt me blij en warm en bovenal geeft het een enorme hoeveelheid positieve energie. De gedrevenheid van Frauke en haar besmettelijke enthousiasme zorgen ervoor dat we met ons allen bereid zijn de lat toch even net iets hoger te leggen. Het plezier dat we daaraan beleven is geweldig en dat willen we ook graag uitstralen.

Inmiddels zijn we met 11 vrouwen druk aan het repeteren voor kerst, er staan 3 optredens op de agenda. Het kerstrepertoire is afwisselend met wat bekendere nummers, maar ook prachtige liedjes, die u misschien niet kent, maar eigenlijk gewoon zou moeten komen luisteren. Hopelijk kunnen we u in de aanloop naar kerst verrassen en laten genieten van wat Reset brengt: muziek, plezier en warmte. Het is zo de moeite waard!!

Wellicht bent u enthousiast geraakt of gewoon nieuwsgierig geworden. Neem gerust een kijkje op onze website, facebookpagina of zelfs op instagram, maar nog liever bij een van onze kerstoptredens!

Intussen ben ik aan het einde gekomen van “mijn stukje”, alleen nog opsturen. Een postzegel is niet nodig, het gaat allemaal via de mail. Ik ga zo nog even naar buiten, naar de blauwe lucht en de frisse wind en dan bedenk ik me nog eens hoe mooi het leven kan zijn.

Francien

Geplaatst in Uncategorized

FIJNE VAKANTIE

Namens alle Resetters wensen wij iedereen een fijne vakantie en op 8 september zingen we op de koornmarkt in Almelo.

Tot dan!!

Geplaatst in Uncategorized

Rabobank clubkas campagne 2019


Wij hebben een gouden gelukje erbij!!!!!

ResetM2M is er enorm blij mee, wat een verrassing.

Rabobank enorm bedankt voor deze financiële bijdrage.

Geplaatst in Uncategorized